La BMW punem o idee mai presus de orice: aceea de a avea curaj. O trăsătură pe care o avem în sânge şi care este prezentă în tot ceea ce facem. Un curaj independent, unic, ce oferă perspective noi. Este ideea de a pune orice sub semnul întrebării şi de a nu accepta niciodată un "nu". Este curajul de a merge mereu înainte şi de a ne reinventa constant.

Este motivul pentru care suntem vizionari în domeniu, în drumul nostru de a atinge cel mai înalt nivel de excelenţă. Şi pentru care îi ajutăm pe avangardiştii culturii noastre să înfrunte viitorul. În calitate de producător de automobile premium, creăm momente de inspiraţie unice. Pentru că aşa se naşte o nouă viziune asupra luxului.

O NOUĂ VIZIUNE ASUPRA LUXULUI.

Află cum ne reinventăm constant:

Progresist, creativ, care inspiră: acestea sunt calităţile pe care noi, cei de la BMW, le-am adoptat de mai bine de un secol. Ne-au motivat şi inspirat personalităţi independente şi vizionare – elita creativă, ale cărei creaţii şi idei ne-au adus momente unice şi perspective neaşteptate. Avangardişti ai vremurilor noaste şi voci ale viitorului, care inspiră progresul în tehnologie şi design. Aceştia îşi transformă viziunea într-o nouă realitate.

Remet „Rem” Koolhaas, născut la Rotterdam în 1944, modelează domeniul său ca nimeni altul. Cu termenii inventaţi de el, cum ar fi „Generic City” (trad. Oraş generic) şi „XL Architecture” (trad. Arhitectură XL), renumitul arhitect promovează ideea că un oraş nu mai poate fi planificat, ci acesta apare pur şi simplu. Este în termeni simpli cultura epocii în care trăim. În anul 2000, a câştigat Premiul „Pritzker” pentru arhitectură datorită gândirii şi viziunii

filosofice care formează nucleul creativ al capodoperelor sale. Cu ajutorul „Biroului pentru Arhitectura Metropolitană”, pe care l-a fondat în 1975, el planifică şi implementează proiecte unice în Europa, Asia şi America. Printre cele mai renumite clădiri ale sale se numără „Casa de Música” din Porto, sediul CCTV din Beijing şi „De Rotterdam”, cea mai mare clădire din Olanda, proiectată pentru oraşul său natal.

NICIO STRUCTURĂ FĂRĂ HAOS.

Trebuie să renunţăm la planurile vechi pentru a le face pe cele noi să devină realitate. La început, Rem Koolhaas a învăţat să-şi creeze propriile structuri dintr-o aparentă dezordine. El aplică această abordare specială şi în arhitectură. Demolarea clădirilor este necesară pentru a se reinventa de nenumărate ori atât pe sine, cât şi identitatea oraşelor. Pe lângă activitatea pe care o desfăşoară în calitate de arhitect, el publică şi scrieri în care reflectă

asupra rolului haosului în societate şi în arhitectură. În 1995, de exemplu, a publicat manifestul „S, M, L, XL”. Koolhaas argumentează că principiile arhitecturale tradiţionale, cum ar fi compoziţia, scalarea şi proporţia nu se mai aplică în proiectarea clădirilor mari. El a demonstrat acest lucru impresionant în planificarea noului centru „Eurolille” al oraşului Lille din Franţa.

Cunoscutul designer grafic şi regizor artistic Stefan Sagmeister este considerat ca fiind avangardist în domeniul creaţiei. Născut în anul 1962 în Bregenz, Austria, astăzi locuieşte în New York, unde conduce agenţia de creaţie „Sagmeister & Walsh”. Din 1993, agenţia produce opere de artă în toate formele şi dimensiunile – de la mici ilustraţii la expoziţii impresionante şi

campanii globale. Cele mai cunoscute opere ale sale includ identităţi vizuale şi coperţi de albume reprezentative pentru artişti ca Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed sau muzeul Guggenheim – pentru care a câştigat două premii Grammy, printre altele.

ARTA DE A-ŢI DEPĂŞI TEMERILE.

Dacă nu ai simţit niciodată teama, atunci nu vei avea niciodată o viziune şi nu vei găsi curajul să te dezvolţi. Datorită acestei atitudini, faimosul designer Stefan Sagmeister este lider în domeniul creaţiei, unde excelează cu operele sale convingătoare şi care inspiră. Acesta surprinde de fiecare dată prin operele sale de artă inedite, cum ar fi aducerea scrisului de mână la viaţă sau

transformarea oamenilor în pânze de pictură. Încearcă să îşi croiască întotdeauna propriul drum, să creeze şi să provoace perspective nemaivăzute, în loc să accepte status quo-ul. Cu operele sale expresive, inovatoare şi entuziaste, acesta creează o lume nouă prin care deschide uşa către imaginaţia sa unică şi curajoasă.

Un eveniment fascinant şi un moment unic. BMW a impresionat vizitatorii Art Basel Miami cu un spectacol fascinant: Conceptul BMW Seria 8 prezentat într-o coregrafie perfectă cu 300 de drone iluminate. A fost un omagiu adus perfecţiunii tehnice.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO₂

BMW 750Li xDrive Sedan:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,5 – 9,6
Emisii medii de CO₂, în g/km: 218 – 218

BMW X7 xDrive40i:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,7 – 9,0
Emisii medii de CO₂, în g/km: 198 – 205

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO₂ şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO₂ pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO₂ ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

Valorile automobilelor sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO₂ (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO₂ pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.